SULI - SOFT


INFORMATIKA ÉS A TÁGAS VILÁG -

HUNDIDAC 2003 ARANY-díjas

helyi tanterv, tankönyv- és munkafüzet-sorozat

MINDENNAPOK INFORMATIKÁJA

HUNDIDAC 2001 EZÜST-díjas taneszközök!

 

Katalógusfüzetünk részletesen bemutatja mindazokat a programokat, munkafüzeteket, módszertani segédleteket, melyek felhasználhatók az iskolai és otthoni számítástechnika oktatásában.

   

 

 

 

 

..

"Én is tudok rajzolni, írni, olvasni" - ezzel az ötnyelvű rajzos programmal már ötéves kortól lehet képeskönyvet szerkeszteni. 5-10 éveseknek ajánljuk, mert segít az olvasás tanításában, és jól használható fogalmazásórákon is. "Laczkó Bea: A fogalmazás tanítása a Mesevilág segítségével" c. kiadványunk ehhez ad ötleteket, módszertani leírásokat.
Új Windows-os Mesevilág ára 6000 Ft.

 

 

 

 

Tanulunk: szavak felismerése hang és kép alapján, ismerkedés a betűkkel.
Gyakorlunk: egyszerű szavak kiegészítése.
Rajzolunk: egérrel, négyzetet, háromszöget, kört; színezhetünk is és rajzunkat a program képeivel díszíthetjük. A kész rajzokat elmenthetjük, kinyomtathatjuk. 4-8 éveseknek ajánljuk.
Ára 800 Ft.

   

 

 

 

 

..

Greifenstein János: "Paint(brush)" oktatóprogramja a Windows rajzolóprogramjának használatához, tanításához nyújt segítséget saját rajzelemekkel, játékos feladatsorokkal. Az oktatóprogramhoz tanmenetet tartalmazó részletes útmutató és tanulói munkafüzet tartozik.
A program ára: 3000 Ft,
tanulói munkafüzet 399 Ft.

 

 

 

 

Pálinkás Tiborné: Paint(brush) rajzelemek 1. gyűjteménye 13 témakörben közel ezer képpel segíti a tanulókat a rajzolás örömeinek felfedezésében. Nagy segítséget nyújt a tanároknak is ötletes feladatsoraival. A program ára módszertani leírással 3000 Ft.

   

 

 

 

 

..

Az "Etesd a teknőcöt" labirintusjáték a "Gondolkodás fejlesztése számítógépes programokkal" HUNDIDAC 2003 arany-díjas programcsomagunk egyik programja. Ebben a játékban a teknőcnek az akadályokat megkerülve kell eljutnia kedvenc eledeléhez, a csigához. A játék 30 különböző nehézségi fokozatú pályát tartalmaz. A pályaszerkesztővel újabb feladatokat is készíthetünk. A programcsomag további programjai: OVI nyomdázó program, STAMP rajzoló a Paint alá, pecsételő program COMLOGO-hoz, HAMUKA páros számokat gyakoroltató program, MASTERMIND logikai játék és a FORTUNA Szerencsekerék. A 7 program ára mindössze 3500 Ft (részletes módszertani leírással együtt.)
"Gondolkodjunk ..." - tanulói munkafüzet 435 Ft.

 

 

 

 

Ez a három fokozatban játszható játék többek között az anyanyelvi fejlesztést szolgálja. A gyakorlottabb pedagógusok és szülők a meglévő feladványokat újakkal is bővíthetik. A "Gondolkodás fejlesztése ...." programcsomag részeként forgalmazzuk.

   

 

 

 

 

..

A MEMINO olyan tantárgyi oktatóprogram, amely az egyes tantárgyak ismeretanyagát a tanulók által kedvelt "Memória" és "Dominó"-játékkal, játékosan, logikai készségüket is fejlesztve gyakoroltatja. A játékokat párokkal kell játszani. Készültek feladatsorok például földrajzhoz, matematikához, idegen nyelvekhez, a középkori művészetekhez is. A program "nyitott", mert a CD-hez adott 34 adattábla módosítható, s akárhány új táblával bővíthető. A programot nemcsak informatika órákon lehet használni. Ára: 4.000 Ft (iskolánként egy példányban elég megvenni!).